Mitt liv i norr

Middagstips!

Häromdagen gjorde jag en väldigt god middag som jag gärna vill dela med mig av. Enkel tillagning, inga krusiduller eller konstiga ingredienser och gott som bara den!

Ugnslagad potatis och sötpotatis med kycklingfilé, fetaostkräm och en sallad på det, mums!

Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis (jag hade skalet på), skala och dela sötpotatisen i bitar. Gör potatisen i mindre bitar än sötpotatisen för den tar längre tid att bli klar. Lägg allt i en ugnsfast form, lägg ner några lätt krossade vitlöksklyftor (gör inget om skalet är kvar), salta och ringla över lite olivolja. Potatisen tar ca 30 min. Under tiden fixar du en sallad och sedan bryner på saltade och pepprade kycklingfiléer i en klick smör och olja. Lägg i en ugnsfast form och tillaga i ugnen till filéerna har en temperatur på 72 grader i mitten där filéen är som tjockast. Kycklingen som annars har en förmåga att bli lite torr blir väldigt saftig i ugnen! Fetaostkrämen gör du genom att mosa 1/2 paket fetaost och sedan blanda det med ett litet paket créme fraiche och röra ihop med lite hackad, färsk basilika.

Supergod middag, kanske något att äta i eftermiddag eller i helgen? 🙂

image imageMitt middagstips! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats