Mitt liv i norr

Socker-, gluten-, och mjölkfri banankaka!

För mig som inte äter sötsaker som innehåller raffinerat socker, är jag glad att det finns alternativ som är minst lika goda. Banankakan är en av mina favoriter, dels för att den är väldigt saftig och god i smaken, banan är nämligen en väldigt bra (och naturlig) källa till sötma och saftighet i bakverk! Igår åt vi nybakat till eftermiddagsfikat och jag åt min banankaka med en klick kokosgrädde, smarrigt!

Banankaka

6 st ägg

2 msk flytande honung

60 ml kokosolja

120 ml kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

2 st övermogna bananer

Kokosolja + riven kokos att smöra/ströa formen med

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa ägg och honung fluffigt

Smält kokosoljan och rör ner den i smeten

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner de också. Mosa bananerna och tillsätt i smeten

Pensla formen med lite kokosolja och ströa med riven kokos

Häll smeten i formen och grädda i ca 35-45 minuter i mitten av ugnen. Håll koll och testa kakan med en provsticka i mitten av kakan emellanåt för att se om den är torr eller smetig och då behöver mer tid i ugnen

IMG_3699 IMG_3700 IMG_3701Socker-, gluten- och mjölkfri banankaka

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats