Mitt liv i norr

Vegetariska biffar!

Hej vännen!

Solen lyser på oss idag, snön har smält bort i rekordfart så backen är numera bar igen, märkliga vinter alltså. Malte är på föris och leker med sina små vänner och alla roliga bilar (han hade famnen full när jag vinkade hej då), Tuva sover efter morgonens lilla bilfärd och jag sörplar kaffe och kisar medan solen fyller huset med ljus.

Jag måste slänga in ett tips på en god vegetarisk rätt som jag gjorde till middag igår, morots- och linsbiffar (receptet hittade jag här). Vi är dåliga på att äta vegetariskt och jag borde få till det lite oftare och de här biffarna mmm- ade både jag och Malte när vi mumsade i oss dem och när han sade ”meeeja” till något han stoppat i munnen för första gången, ja då är det ett gott betyg! Jag serverade morots- och linsbiffarna med ugnsrostade rotsaker (potatis, morot & palsternacka) och en kall sås gjord på creme fraiche, ajvar relish, paprikapulver (rökt), salt och peppar. Så, ett vegetariskt middagstips från mig till dig!

Morots- och linsbiffar
Ca 12 st

2 1/2 dl grovt riven morot
1 1/2 dl kokta röda linser (koka dem gärna i buljong om du kokar själv)
1 vitlöksklyfta
1/4 rödlök
3 msk persilja
1 ägg
Ca 4 msk ströbröd (kolla konsistens beror lite på vilka linser som används)
Salt, svartpeppar
Rapsolja

Mixa morot, linser, vitlök, rödlök, persilja, ägg och ströbröd till en smet. Justera konsistensen med ströbrödet. Det blir en något lös smet men biffarna sätter ihop sig vid stekning. Smaksätt med salt och peppar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och klicka ut biffarna. Stek några minuter på varje sida.

IMG_1099 IMG_1100

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats