För mig som inte äter sötsaker som innehåller raffinerat socker, är jag glad att det finns alternativ som är minst lika goda. Banankakan är en av mina favoriter, dels för att den är väldigt saftig och god i smaken, banan är nämligen en väldigt bra (och naturlig) källa till sötma och saftighet i bakverk! Igår åt vi nybakat till eftermiddagsfikat och jag åt min banankaka med en klick kokosgrädde, smarrigt!
Banankaka
6 st ägg
2 msk flytande honung
60 ml kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 st övermogna bananer
Kokosolja + riven kokos att smöra/ströa formen med
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och honung fluffigt
Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner de också. Mosa bananerna och tillsätt i smeten
Pensla formen med lite kokosolja och ströa med riven kokos
Häll smeten i formen och grädda i ca 35-45 minuter i mitten av ugnen. Håll koll och testa kakan med en provsticka i mitten av kakan emellanåt för att se om den är torr eller smetig och då behöver mer tid i ugnen