Mitt liv i norr

Nyttig gräddglass!

Varma dagar som de här måste man ju bara få äta en svalkande glass (eller två) och för mig som inte äter vanlig glass så har jag gjort en egen gräddig glass på endast naturliga ingredienser. Det betyder att den är fri från socker, mjölk, gluten och vete. Fördelen med att ha mogna bananer och bär i frysen och kokosmjölk i kylen är att man kan slänga ihop en sådant här glass när som helst. Dessutom är den hur god som helst och det är inte bara jag som älskar den, lilla Malte gör det också! 🙂

Gräddglass

4 frysta bananer

1 dl (eller mer) frysta bär

3 st urkärnade dadlar

1 krm vaniljpulver

1 burk kokosgrädde*

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, frys in i glassformar i några timmar innan du smaskar i dig glassen

* Förvara alltid en burk kokosmjölk i kylen, eller låt den stå där i minst 24 timmar eller ca två timmar i frysen. Kokosvattnet och mjölken separerar sig från varandra och det vita är då kokosgrädden

IMG_4548 IMG_4551 Nyttig glass

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats