Mitt liv i norr

Knäck, fri från raffinerat socker & mejeriprodukter!

Eftersom jag inte äter sötsaker (bakverk, godis m.m.) som innehåller raffinerat socker så får jag göra andra godsaker som innehåller mer naturligt socker. Knäck har jag inte ätit på flera år, men tycker att det är vansinnigt gott så jag blev överlycklig när jag hittade ett spännande recept på den HÄR fantastiska bloggen. Så häromdagen gjorde jag en laddning och oooh my vad goda de blev! Jag ändrade lite ingredienser utefter vad jag hade hemma och var sugen på så här kommer min variant av Hanna Göranssons knäck, utan varken raffinerat socker eller mejeriprodukter:

Knäck (ca 20-30 st)

1/2 dl kokossocker
2 dl kokosgrädde eller fet kokosmjölk
3 msk agave sirap
1-2 msk kokosolja (beroende på hur mycket som går in i knäcksmeten, börja med att vispa ner 1 msk)
Någon/några msk hackad mandel

Koka upp kokossocker, grädde och agavesirap i en stor och vid kastrull.
När det har kokat upp sänker du plattan till medellåg värme och låter knäcksmeten puttra i ca 15-30 min, eller tills den tjocknar och börjar bli seg. Rör om då och då så den inte bränner fast. När knäcksmeten börjar bli tjock och seg kan du göra ett kulprov då och då. Koka tills du kan forma en liten kula av knäcken när den svalnat i vattnet. När du enligt kulprovet har en bra knäcksmet tar du av knäcken från plattan, har du i 1-2 msk kokosolja och vispar ner kokosoljan ordentligt, rör sedan ner mandeln.
Häll genast upp knäcksmeten i knäckformar och ställ in i kylskåpet i 1-2 timmar eller tills den stelnat.

Julgodis Trillingnöt IMG_6691 KnäckKnäck och trillingnöt (recept HÄR) gjorde jag häromdagen, mums!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Hej

    Testade att göra efter detta recept , men när de gick att göra en kula av knäcken och jag tog av den så vart det nästan som tuggummi att hålla på med och helt omöjlig att få ned i formarna ? vi fick vänta tills de svalnat lite och rulla små bollar av de istället ? ! Goda var de , men som sagt omöjliga att hålla på med ? vad gjorde jag för fel ?

stats