Mitt liv i norr

Chokladmuffins utan socker, mjölk och gluten!

I påskas fick jag en fin receptbok ”Smarta sötsaker” (Ulrika Hoffer) från Fredriks syster som innehåller recept på sötsaker och bakverk som alla är fria från socker, gluten och mjölk. Idag testade jag att göra mitt första bakverk ur boken, det blev chokladmuffins. Min hjälpreda i köket (Malte) uppskattar inte matberedarens ljud så för hans del blev det hörselkåpor på medan jag mixade smeten!
 
Chokladmuffins (ca 6 st)
3 dl mandelmjöl
3 ägg
1 1/2 dl urkärnade dadlar
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
en gnutta havssalt
smält kokosolja att smörja formarna med
 
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa ihop ingredienserna i en matberedare (utom kokosoljan) och kör tills du har en jämn smet.
Pensla muffinsformar med kokosolja (smält över ett vattenbad) och klicka i smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
 
När pappa kör borrmaskinen eller när mamma bakar i köket åker hörselkåporna på!
 
Mycket gott finns i den här boken!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats