Mitt liv i norr

Morot- och solrosfrallor!

Även om jag är ledig nu så blir dagarna hemma aldrig långtråkiga, jag tycker snarare att de går extremt fort och jag hinner inte rikigt med. Vissa dagar känns det som att jag inte har gjort någonting, men igår blev det i alla fall bakning och den här gången testade jag att göra morot- och solrosfrallor, mumsfillibabba!
 
Morot- och solrosfrallor (16 st)
25 g jäst
5 dl vatten (fingervarmt)
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1-2 finrivna morötter
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl (eller mer om din deg behöver det)
1 uppvispat ägg
Sesamfrön
 
 
Skala och finriv morötterna. Smula jästen i en bakbunke och tillsätt vattnet, rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt olja, morötter, solrosfrön, salt och rågsikt, rör om.
Tillsätt vetemjöl lite i taget och knåda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
 
 
Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela upp i 16 delar som du sedan gör ”bullar” utav. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön när bröden har jäst färdigt.
 
 
Grädda bröden i mitten av ugnen i 10-13 minuter, låt svalna på plåten.
 

Morot- och solrosfrallor
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats