Mitt liv i norr

Gott av torsk!

Det sägs ju att man helst skall äta fisk 2-3 gånger i veckan, tyvärr så håller inte vi oss till de rekomendationerna, men igår gjorde jag en riktigt god fiskrätt till middag! Det blev panerad torsk med potatis, grönsaker och en god romsås. 
 
Panerad torsk (glutenfri)
Majsmjöl
Bovetemjöl
Salt, peppar
Torskfiléer
Ett uppvispad ägg
 
Jag blandade ihop majsmjöl och bovetemjöl + salt och peppar. Sedan vände jag torsken först i ägget och sedan i paneringen, stekte i medelhög värme i en rejäl klick smör i ca 3-4 minuter på varje sida så att fisken blev gyllenbrun.
 
Romsås
3 dl creme fraiche
3 msk majonäs
Gräslök
1-2 msk röd stenbitsrom
 
Blanda ihop alla ingredienser ordentligt utan romen, rör ner den försiktigt på slutet
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats