Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Veckans vegetariska- färska vårrullar!

Publicerad,
Igår blev det vegetariskt till middag hemma hos oss. Jag gjorde färska, vegetariska vårrullar med rispapper och en enkel ”sås” gjord på soja och sesamolja. Dessa vårrullar fungerar minst lika bra som ”plockmat” då de är kalla. Det var dock inte så himla enkelt att få till snygga rullar för min del, så jag gjorde x antal försök innan det började likna något. Men resultatet blev gott och det är det viktigaste!
 
Färska vårrullar
Rispapper
Gurka
Morötter
Mango
Avokado
Risnudlar (kokta, kalla)
Ärtgroddar
 
Skala morötter och gurka, dela i tunna stavar, dela även mango och avokado på liknande sätt. Lägg rispappret i kallt vatten tills det blir genomblött, lägg på en ren kökshandduk och torka av en aning. Fyll sedan med fyllningen på ena sidan, rulla ihop och vik in kanterna, dela mitt itu och toppa med sesamfrön. Blanda ihop lika delar soja och sesamolja, doppa vårrullarna i såsen och njut!
 

Färska vårrullar
 

Och en enkel sås gjord på soja och sesamolja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *