Mitt liv i norr

Veckans vegetariska- färska vårrullar!

Igår blev det vegetariskt till middag hemma hos oss. Jag gjorde färska, vegetariska vårrullar med rispapper och en enkel ”sås” gjord på soja och sesamolja. Dessa vårrullar fungerar minst lika bra som ”plockmat” då de är kalla. Det var dock inte så himla enkelt att få till snygga rullar för min del, så jag gjorde x antal försök innan det började likna något. Men resultatet blev gott och det är det viktigaste!
 
Färska vårrullar
Rispapper
Gurka
Morötter
Mango
Avokado
Risnudlar (kokta, kalla)
Ärtgroddar
 
Skala morötter och gurka, dela i tunna stavar, dela även mango och avokado på liknande sätt. Lägg rispappret i kallt vatten tills det blir genomblött, lägg på en ren kökshandduk och torka av en aning. Fyll sedan med fyllningen på ena sidan, rulla ihop och vik in kanterna, dela mitt itu och toppa med sesamfrön. Blanda ihop lika delar soja och sesamolja, doppa vårrullarna i såsen och njut!
 

Färska vårrullar
 

Och en enkel sås gjord på soja och sesamolja
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats