Mitt liv i norr

Köttfärs- och kantarellpaj!

Jag måste bara tipsa om ett recept på en väldigt god köttfärs- och kantarellpaj som jag gjorde till middagen igår. Jag hittade receptet på ”Mitt kök” och pajen blev verkligen en hit! Jag gjorde om lite grann i receptet utefter vad jag hade hemma och toppade med lite extra ost, mums!

Köttfärs- och kantarellpaj

Pajdegen

150 g smör

3 dl mjöl

3 msk vatten

Fyllningen

1 gul lök

smör eller olja att steka i

2 vitlöksklyftor

400 g älgfärs

300 g gula kantareller

2 msk tomatpuré

2 msk fond (t.ex. kalvfond, oxfond, viltfond eller svampfond)

2 msk färsk timjan

salt, peppar

1 dl riven ost (+ riven ost till toppingen)

Börja med pajdegen. Skär smöret i mindre bitar och lägg i en mixer t­illsammans med mjöl. Mixa ihop och tillsätt vattnet.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, och ställ in i kylen i 30 minuter. Sätt sedan ugnen på 200 grader.

Finhacka löken och fräs den g­lansig och mjuk i smör eller olja i en stekpanna, pressa ner vitlök. Lägg i köttfärs och bryn tills den fått lite färg. Skär svampen i större bitar och lägg i och låt fräsa någon minut under omrörning.

Rör i tomatpuré, fond och timjan och låt puttra tills det mesta av vätskan är borta. Smaka av med salt och peppar. Rör i osten.

Ta ut pajformen från kylen. Klä den helt med folie och förgrädda ­skalet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta bort folien och lägg i köttfärs­fyllningen.
Ställ in pajen mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.

Köttfärspaj Köttfärspaj KöttfärspajBloglovin

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats