Mitt liv i norr

Kalljästa frallor!

För ett tag sedan läste jag om ett recept på kalljästa frukostfrallor som jag hittade hos den här sköna bönan och igår kväll gjorde jag en lite egen variant på receptet och satte en deg som fick jäsa i kylskåpet över natten. Vid sextiden i morse klev jag upp, klickade ut deg på plåtar och gräddade så det stod härliga till. Varma, supergoda frallor med knaprig yta och saftig insida till frukost och med våra egna tomater på, mums vad gott!

Kalljästa frukostfrallor (ca 22 st)

1/4 pkt jäst

1,5 L kallt vatten

3 L mjöl (3/4 av mjölet vetemjöl special & 1/4 grahamsmjöl)

1 msk rapsolja

1 msk flytande honung

3 tsk salt

1 dl linfrön

1 dl solrosfrön

1/2 dl pumpafrön

1 finriven morot

Blanda jästen med en del vatten så att det löser upp sig, häll i resten av vattnet, morot, olja och honung.

Blanda ihop resten av ingredienserna i en separat bunke (om du bakar för hand, har du bakmaskin är det bara att köra ihop allt). Rör ner i vattnet och blanda om väl tills du har en ganska kladdig deg. På med bakduk och in i kylen över natten eller i 8 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader

Klicka ut degklumpar med hjälp av två skedar på en bakplåtsklädd plåt, jag gjorde 9 st/plåt. Baka i ca 18-20 minuter i mitten av ugnen. Skvätt in lite vatten i botten av ugnen när du sätter in plåten så blir bröden härligt knapriga på utsidan.

BröddegKalljästa frallor Kalljästa frallor TomaterFrukostKalljästa frallor till frukost, mumsfillibabba!

Bloglovin

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmeli

    Ja!! vad roligt att du testat detta recept. Det är helt enkelt det bästa (tycker jag)! 😀

    Hoppas du haft en god dag, nu har jag bara en jobbdag kvar innan det är helg och familjemys. Längtar!!

stats