Mitt liv i norr

Järnberikad frukostmüsli!

Häromdagen hämtade jag ut ett paket på posten som var skickat från Sveriges äldsta tunnbrödbageri som dessutom ligger här i Höga Kusten, det var ett paket från Mjälloms tunnbröd. I paketet hittade jag en söt liten hälsning med gratulationer och lyckönskningar med graviditeten och inte nog med det, tunnbröd som passar ypperligt för min gravida kropp, med massor av järn, tuuusen tack kära bageri! <3

IMG_7498IMG_7499

Jag brukar ju bland annat göra Maltes gröt där palt tunnbröd eller Järnrike är en av ingredienserna (recept HÄR), så när jag senast gjorde en sats med müsli smulade jag ner lite av tunnbrödet i müsliblandingen. En järnberikad frukostmüsli alltså, passar perfekt för mig som gärna äter en filtallrik med den hemgjorda müslin på morgonen.

Järnberikad frukostmüsli

3 dl dinkelflingor
3 dl rågflingor
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl grovt hackade mandlar
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl pumpakärnor
3 st palt tunnbröd eller Järnrike
2 msk rapsolja
1 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl finhackade, torkade aprikoser
1 dl torkade gojibär
1 dl dinkelpuffar
Blanda ihop vatten, olja och honung och mortla tunnbrödet lite lätt. Blanda ihop vätskan med alla ingredienser utom aprikoser, gojibär och dinkelpuffar i en skål/bunke, strö sedan ut på en plåt.
Rosta müslin i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader, rör om i müslin efter tio minuter.
Låt müslin svalna på plåten och blanda sedan i resterande ingredienser.

IMG_7522

Järnberikad frukostmüsli

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats