Grötbullar!
Grötbullar (ca 40 st)
4 dl fiberhavregryn
7 dl vatten, kallt
100 gram smör, rumsvarmt
50 gram jäst
6 dl mjölk, fingervarm
3 tsk salt
4 msk flytande honung
5 dl grahamsmjöl
ca 12-15 dl vetemjöl (inte riktigt koll på hur mycket jag behövde ha i, men det behövs lite till utbakning också)
Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt det svalna.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, honung och mjölerna, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidigt deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50 minuter.
Dela degen i ca 40 bitar och forma degbitarna till runda bollar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 230 grader
Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn, grädda bröden mitt i ugnen i ca 14-15 minuter. Låt dom svalna på ett galler under bakduk.
Nybakade grötbullar
Kika gärna in hos mig , skriver om livet mellan Sverige o Spanien , berättar öppet om min förlossningsskada som missades för att det inte ska drabba andra och om min älskade lilla son Milton . Önskar dig en fin dag ! <3