Mitt liv i norr

Gårdagen med avslutande hockeymums!

God morgon!

Jag är uppe sedan en stund tillbaka och har förberett lite inför vår dag som bland annat kommer att spenderas på stora badhuset uppe i stan. Det gäller att passa på med fix och trix medan Malte fortfarande sussar gott. Han som piggnade till ordentligt mitt i nattningen igår kväll när han hörde pappas bil köra in på uppfarten och höll sedan låda framför hockeyn på tv:n fram till tiosnåret, så för hans del är det sovmorgon nu. Vi hade en mysig dag igår Malte och jag med massor av lek och bus med andra barn och föräldrar på Liten & Stor under förmiddagen, efter lunch och tupplur var vi ute på eftermiddagen, en promenad med Harry och lek innan magarna kurrade efter middag. Även om vi åt mycket av påskmaten under påsken så har vi en hel del rester kvar som jag kämpar för att bli av med på olika sätt. Igår använde jag t.ex. en tjälknöl (kall älgstek), skar upp i skivor som jag lade i en ugnsform och hällde över en sås gjord på 3 dl mellangrädde, 2 dl creme fraiche och ca 1/2 dl soya (eller mer om så behövs) som jag hade vispat ihop och värmt, skjuts in i ugnen på 150 grader i sisådär 20 minuter och serverade med potatis, ärtor och finrivna morötter. Vi åt med väldigt god aptit både Malte och jag 🙂

IMG_7626

På kvällskvisten, lagom till hockeymatchen (Leksand- Modo) skulle köra igång på tv:n gräddades här havrescones till kvällsfikat. Varma scones med massor av smör och ost på åt vi framför matchen Malte och jag, fantastiskt gott!

Havrescones

Havrescones, recept hittade jag på Scones.se

Havrescones (4 st)

3 ½ dl mjölk

100 g smör

2 ½ dl havregryn

6 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 msk flytande honung

1 tsk salt

Blanda mjöl, havregryn bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa

Blanda ner mjölk och honung och rör ihop till en deg, sluta när du kan forma till en deg

Dela degen i 4 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats