Ännu en dag börjar lida mot sitt slut och båda barnen ligger och sussar gott i sina sängar. Malte har fortfarande feber så vi har haft en dag med stillsamma aktiviteter såsom att rita teckningar, bygga tågbana och baka ett gäng grahamsbullar medan lillasyster fortfarande sov gott i vagnen efter dagens promenad. Det har faktiskt bakats lite mer än vanligt hemma hos oss i det sista. Fredrik och Malte med deras kanelbullar och Fredrik har dessutom gjort scones till kvällsfikat ett par gånger. Jag har testat olika sorters bröd och ett nytt brownierecept (som kräver lite förändring och fortsatta tester enligt min smak) och gjort en laddning müsli. Jag älskar det där med att ha hembakat och hemgjort i skafferiet och frysen, det är ju för det första väldigt gott och sedan vet man exakt vad det innehåller och man kan tillsätta precis det man tycker om. Filmjölksbröd är en sådan grej där man kan variera brödet efter smak och vad man har hemma i skafferiet, dessutom behöver det inte arbetas med på samma sätt som en vanlig deg och heller inte jäsa- tidseffektivt med andra ord! Jag har testat ett gott recept härifrån, men har halverat sirapen i receptet till exempel. Att göra egen müsli är väldigt enkelt också och då kan man verkligen använda sig av precis de ingredienser som passar en själv efter tycke och smak.
Tågbanebygge med febrig liten kille
Bakning med lillbagar´n
Filmjölksbröd och müsli, något som går åt ganska fort hemma hos oss
Dagens bakade grahamsbullar var fantastisk gott med en kopp té till kvällsfikat