Vi äter ofta fil och müsli till frukost på morgonen och vad är bättre än att ha hemgjord müsli i filtallriken?! Man kan både välja vilka ingredienser man vill ha i müslin och vet precis vad den innehåller, perfekt! Idag har jag gjort en plåt med müsli på förmiddagen och jag grundade det på DET HÄR receptet, men med några ändringar.
Hemgjord müsli
3 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
1 dl vatten
2 msk flytande honung
2 dl dinkelflingor
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
1 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl finhackade, torkade aprikoser
1 dl torkade gojibär
1 dl russin
1 dl torkade gojibär
1 dl russin
Blanda ihop vatten, olja och honung. Grovhacka nötterna och blanda alla ingredienser utom frukten i en skål/bunke. Strö ut på en plåt klädd med bakplåtspapper
Rosta müslin i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader, rör om i müslin efter tio minuter
Låt müslin svalna på plåten
Låt müslin svalna på plåten
Grovhacka aprikosen och blanda tillsammans med russin och gojibär i den svala müslin, förvara i en tätslutande burk
Gott med hemgjord müsli!
Åh vad gott, måste testas!
Aldrig gjort egengjord müsli, men tänker absolut prova det nu!! 😀
Jag brukar också göra egen müsli hemma, men aprikoser har jag aldrig haft i (brukar ha gojibär och torkade blåbär). Måste testa det nästa gång, för det såg ju väldigt fräscht och gott ut 🙂