Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Grötbullar!

Publicerad,

Grötbullar (ca 40 st)

4 dl fiberhavregryn

7 dl vatten, kallt

100 gram smör, rumsvarmt

50 gram jäst

6 dl mjölk, fingervarm

3 tsk salt

4 msk flytande honung

5 dl grahamsmjöl

ca 12-15 dl vetemjöl (inte riktigt koll på hur mycket jag behövde ha i, men det behövs lite till utbakning också)

Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt det svalna.

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, honung och mjölerna, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidigt deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50 minuter.

Dela degen i ca 40 bitar och forma degbitarna till runda bollar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 230 grader

Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn, grädda bröden mitt i ugnen i ca 14-15 minuter. Låt dom svalna på ett galler under bakduk.

IMG_1118Nybakade grötbullar

1 Kommentar

  1. Kika gärna in hos mig , skriver om livet mellan Sverige o Spanien , berättar öppet om min förlossningsskada som missades för att det inte ska drabba andra och om min älskade lilla son Milton . Önskar dig en fin dag ! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *