Jag fick ett recept på supergoda fröknäcke från en kollega för ett litet tag sedan och jag var inte sen med att testa! Jag tycker om när saker och ting är enkla att tillaga, men samtidigt är gott och det är verkligen det här fröknäcket. Det är perfekt till frukosten, som mellanmål, som ett nyttigare alternativ till chips eller på ostbrickan. Igår kväll gjorde jag i alla fall min första sats med fröknäcket och i morse fick jag njuta av det till frukosten, absolut värt att prova tycker jag!
Fröknäcke med majsmjöl
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokt vatten
Flingsalt
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokt vatten
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt olja och vatten, rör om väl
Låt det svälla i 10 minuter
Kavla sedan ut smeten mellan två bakplåtspapper, smeten skall täcka hela plåten
Strö över flingsalt och tillaga mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut plåten och skär i önskad storlek på rutorna. Tillaga i ugnen i ytterligare 30 minuter, sedan stänger du av ugnen och låter knäcket vila där under natten eller tills ugnen har svalnat
Voila, hur gott som helst!
Min goda frukost i morse, nybakat knäcke med avokade och tomat på- mums!
Tack! Ha en fin dag!
Hej jag undrar hur många grader ska ugnen vara på?
Mums! Det måste provas!