Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Superenkelt fröknäcke!

Publicerad,
Jag fick ett recept på supergoda fröknäcke från en kollega för ett litet tag sedan och jag var inte sen med att testa! Jag tycker om när saker och ting är enkla att tillaga, men samtidigt är gott och det är verkligen det här fröknäcket. Det är perfekt till frukosten, som mellanmål, som ett nyttigare alternativ till chips eller på ostbrickan. Igår kväll gjorde jag i alla fall min första sats med fröknäcket och i morse fick jag njuta av det till frukosten, absolut värt att prova tycker jag!
 
Fröknäcke med majsmjöl
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl olivolja
2,5 dl kokt vatten
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt olja och vatten, rör om väl
Låt det svälla i 10 minuter
Kavla sedan ut smeten mellan två bakplåtspapper, smeten skall täcka hela plåten
Strö över flingsalt och tillaga mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut plåten och skär i önskad storlek på rutorna. Tillaga i ugnen i ytterligare 30 minuter, sedan stänger du av ugnen och låter knäcket vila där under natten eller tills ugnen har svalnat
Voila, hur gott som helst!
 

Min goda frukost i morse, nybakat knäcke med avokade och tomat på- mums!

4 Kommentarer

  1. Mums! Det måste provas!

  2. Marie Lundgren

    Hej jag undrar hur många grader ska ugnen vara på?

  3. Tack! Ha en fin dag!

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *