Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Chokladmuffins utan socker, mjölk och gluten!

Publicerad,
I påskas fick jag en fin receptbok ”Smarta sötsaker” (Ulrika Hoffer) från Fredriks syster som innehåller recept på sötsaker och bakverk som alla är fria från socker, gluten och mjölk. Idag testade jag att göra mitt första bakverk ur boken, det blev chokladmuffins. Min hjälpreda i köket (Malte) uppskattar inte matberedarens ljud så för hans del blev det hörselkåpor på medan jag mixade smeten!
 
Chokladmuffins (ca 6 st)
3 dl mandelmjöl
3 ägg
1 1/2 dl urkärnade dadlar
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
en gnutta havssalt
smält kokosolja att smörja formarna med
 
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa ihop ingredienserna i en matberedare (utom kokosoljan) och kör tills du har en jämn smet.
Pensla muffinsformar med kokosolja (smält över ett vattenbad) och klicka i smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
 
När pappa kör borrmaskinen eller när mamma bakar i köket åker hörselkåporna på!
 
Mycket gott finns i den här boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *