Jag älskar choklad och som tur är finns det många varianter på bakverk och godis som även jag kan äta och som inte innehåller raffinerat socker. Det finns väldigt många sidor på internet med recpet som jag brukar prova eller hitta inspiration ifrån och den här gången testade jag att göra bountyrutor som jag hittade på DEN HÄR sidan. Gott, gotti, gott, gott för en som älskar kokos och choklad!
Bountyrutor
1 dl kokosmjölk
1dl kokosolja
3 dl riven kokos
1 tsk honung
1 nypa himalayasalt (1/2 tsk havssalt i ursprungsreceptet)
100 g mörk choklad
Lägg kokosolja, kokosmjölk, kokos, honung och saltet i en kastrull. Värm på svag värme tills alla ingredienser har smält samman. Häll upp smeten i en klädd form.
Ställ in formen i kylen och låt kokosblandningen stelna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll den över kokosblandningen och smeta ut den så den täcker hela vägen ut i kanterna. Ställ tillbaka i kylen och låt stå tills den stelnat helt. Skär sedan upp i rutor och förvara de sedan i kylen
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll den över kokosblandningen och smeta ut den så den täcker hela vägen ut i kanterna. Ställ tillbaka i kylen och låt stå tills den stelnat helt. Skär sedan upp i rutor och förvara de sedan i kylen
Smarriga bountyrutor
men mums vad gott! 🙂
Mums!
gott
Det ser riktigt gott ut och dottern sa at vi måste verkligen testa på det i helgen! 🙂
Det här låter så. himla. gott! Sparar det här receptet för framtida bakverk!
Det måste jag testa!
Det ser riktigt gott ut 🙂
Gud så smarrigt det där såg ut, ska nog testa att göra med både vit, mörk och mjölkchoklad 🙂
omg!! mumms å jag tål dom wohoo tack för recept =)
Mums ! Ser otroligt gott ut 🙂
Mums vad gött! Hade alltid bountybollar (LCHF) i frysen förut. Helt glömt av att göra nya. Nu blev jag lite sugen. Ska göra det så fort mejerifria mars är över.
KRAM