Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Rabarberpaj!

Publicerad,
Igår gjorde jag en god rabarbersmulpaj av de rabarberna jag fick häromdagen. Pajen var självklart utan raffinerat socker, dessutom laktos- och glutenfri! Den blev sådär syrlig, men ändå söt, precis som jag tycker att en rabarberpaj skall vara. Till den serverade jag fräsch kokosgrädde. Det blev med andra ord ett riktigt gott och somrigt kvällsfika igår!
 
Rabarberpaj
3 stjälkar rabarber
2 msk kokossocker
1/2 tsk kardemumma
1 dl vatten
1/2 msk potatismjöl
 
3 dl havregryn
3/4 dl kokosolja
1/3 dl agavesirap
 
Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk (som stått i kylen i minst 24 timmar eller i frysen i minst 2 timmar)
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela rabarberna i mindre bitar, blanda ihop med kardemumma, kokossocker och vattnet i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter, rör sedan ner potatismjölet. Sprid ut rabarberröran i en pajform.
 
Blanda ihop havregryn, agavesirap och kokosolja i en bunke, smula sedan över rabarberna och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
 
Separera kokosgrädden (det vita i kokosmjölken) från kokosvattnet. Vispa ihop kokosgrädden med agavesirap och vaniljpulver lite lätt.
 
Servera!
 
Rabarberpaj
 
Gott, somrigt kvällsfika

2 Kommentarer

  1. Åhhh vad gott!

    Funderade häromdagen när dom är mogna för att göra paj på? ;P

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *