Igår gjorde jag en god rabarbersmulpaj av de rabarberna jag fick häromdagen. Pajen var självklart utan raffinerat socker, dessutom laktos- och glutenfri! Den blev sådär syrlig, men ändå söt, precis som jag tycker att en rabarberpaj skall vara. Till den serverade jag fräsch kokosgrädde. Det blev med andra ord ett riktigt gott och somrigt kvällsfika igår!
Rabarberpaj
3 stjälkar rabarber
2 msk kokossocker
1/2 tsk kardemumma
1 dl vatten
1/2 msk potatismjöl
3 dl havregryn
3/4 dl kokosolja
1/3 dl agavesirap
Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk (som stått i kylen i minst 24 timmar eller i frysen i minst 2 timmar)
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela rabarberna i mindre bitar, blanda ihop med kardemumma, kokossocker och vattnet i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter, rör sedan ner potatismjölet. Sprid ut rabarberröran i en pajform.
Blanda ihop havregryn, agavesirap och kokosolja i en bunke, smula sedan över rabarberna och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.
Separera kokosgrädden (det vita i kokosmjölken) från kokosvattnet. Vispa ihop kokosgrädden med agavesirap och vaniljpulver lite lätt.
Servera!
Rabarberpaj
Gott, somrigt kvällsfika
Åhhh vad gott!
Funderade häromdagen när dom är mogna för att göra paj på? ;P
Det visste jag inte att man behövde tänka på, men gott smakade det i alla fall 😉