Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Onsdagspizza!

Publicerad,
Efter brödbakningen igår hade jag lite jäst över som jag behövde använda, så idag fick det bli pizza till middag, en riktigt smarrig onsdagspizza! Jag föredrar pizza med tunn botten och till det passar det här receptet ypperligt! På pizzan hade jag favorittopping med bland annat mozarella, vitlök, tomat, champinjon, breasola (lufttorkat nötkött), pinjenötter, ruccola och färsk basilika. 
 
Pizzabotten (3 st)
25 g jäst
1 4/5 iskallt vatten
1 msk olja
1/2 msk salt
5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
 
Blanda jäst, vatten och olja i en bunke, rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet och knåda degen jämn, låt den jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme.
 
 
Ta upp degen, dela och forma den till tre bollar. Lägg upp på ett fat (eller liknande) och ställ in i kylen med en blöt bakhandduk över i minst 5 timmar.
 
 
Sätt ugnen på 250 grader och tillaga tomatsåsen under tiden.
 
Tomatsås
2 små gula lökar eller en stor
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
Salt, svartpeppar
 
Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs mjuk i olivoljan i en kastrull i ca 3-4 minuter. Låt tomatpurén fräsa med på slutet. Tillsätt de krossade tomaterna och rör ner oregano. Låt koka upp och sjuda i 20 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och ta bort från plattan.
 
Knåda pizzadegarna lätt och kavla ut de tunt på mjölat underlag. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper (jag gräddade pizzorna i tre omgångar), vik in kanterna och pensla kanten med olivolja för att de skall bli extra knapriga.
 
 
Förgrädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter.
 
Bred ut tomatsås på pizzan, toppa med lite riven ost, skivad mozarella, tomat, champinjoner och hackad vitlök. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Lägg sedan på breasola, ruccola, basilika och rostade pinjenötter (rostade i stekpanna), servera med en gång!
 
Onsdagspizza

1 Kommentar

  1. Alltså jösses vad go den pizzan ser ut!!!! :p

Lämna ett svar till Malin kusin Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *