Mitt liv i norr

Müslimaking!

Vi äter ofta fil och müsli till frukost på morgonen och vad är bättre än att ha hemgjord müsli i filtallriken?! Man kan både välja vilka ingredienser man vill ha i müslin och vet precis vad den innehåller, perfekt! Idag har jag gjort en plåt med müsli på förmiddagen och jag grundade det på DET HÄR receptet, men med några ändringar.
 
Hemgjord müsli
3 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl pumpakärnor
2 msk rapsolja
1 dl vatten
2 msk flytande honung
1 dl finhackade, torkade aprikoser
1 dl torkade gojibär
1 dl russin
 
 
Blanda ihop vatten, olja och honung. Grovhacka nötterna och blanda alla ingredienser utom frukten i en skål/bunke. Strö ut på en plåt klädd med bakplåtspapper
Rosta müslin i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader, rör om i müslin efter tio minuter
Låt müslin svalna på plåten
 
 
Grovhacka aprikosen och blanda tillsammans med russin och gojibär i den svala müslin, förvara i en tätslutande burk
 

Gott med hemgjord müsli!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Jag brukar också göra egen müsli hemma, men aprikoser har jag aldrig haft i (brukar ha gojibär och torkade blåbär). Måste testa det nästa gång, för det såg ju väldigt fräscht och gott ut 🙂

stats