Mitt liv i norr

Saftigt filmjölksbröd!

Tidigare i veckan fick jag smaka på ett fantastiskt gott bröd som kompisen Emmeli hade bakat och jag bad såklart om receptet! Igår kväll gjorde jag brödet och idag stod det på frukostbordet. Ett saftigt filmjölksbröd med massor av goda ingredienser, bland annat nötter och frukt. 
 
Saftigt filmjölksbröd
4, 5 dl filmjölk
1/2 dl brödsirap (1 dl mörk sirap i receptet)
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
(2 tsk brödkryddor- jag skippade detta)
1 dl hasselnötter
1 dl torkad aprikos (fikon i receptet)
1 dl russin
 
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda filmjölk och sirap i en bunke
Hacka nötterna och aprikosen grovt, blanda ihop med de torra ingredienserna och blanda sedan ihop med filblandningen
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, fyll formen med smeten, strö över lite rågmjöl eller havregryn och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter
 

Sent igår kväll bakades det bröd här hemma, provsmakning till frukosten i morse
 


Morgonens goda frukost
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats