Mitt liv i norr

Brödbakning!

Jag har ett bröd på gräddning i ugnen just nu, det börjar lukta nybakat i lägenheten, mumma! Jag har slängt ihop ingredienserna till ett bröd som jag gjort många gånger tidigare, det är supergott och enkelt att göra eftersom det inte behöver jäsas eller arbetas så värst mycket med. Brödet skall vi smaska på ikväll tillsammans med andra goda tillbehör!
 
Fillimpa med solrosfrön
5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
2 dl dinkelmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
Havregryn till garnering
 
 
Sätt ugnen på 175 grader, smörj en brödform (ca 1 1/1 L) och bröa den med grahamsmjöl.
Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Födela degen jämt i formen och strö havregryn på toppen.
 
 
Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 1 1/2 timme. Om brödet ser ut att börja bli bränt, lägg ett bakplåtspapper över.
 
 
Låt brödet vila i formen innan du tar ut det och låter det kallna under en bakduk.
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats