Mitt liv i norr

Choklad- och kokoskaka!

Idag bjöd jag mina kära kollegor på gófika á la raw food och min choklad- och kokoskaka som jag också älskar blev en favorit. Det är ingen kaka för nötallergiker, men vi som tål nötter kan med glädje mumsa i oss en godbit (eller två)!
 
Choklad- och kokoskaka
1,5 dl naturella cashewnötter
2 dl sötmandel
12 dadlar, urkärnade
3 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
3-6 msk vatten
1 krm himalayasalt
1 dl raw kakao
Kokosflingor
 
Mixa sötmandel och cashewnötter en stund i en matberedare eller blender
Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg. Jag som bara har en blender hemma mosar dadlarna ihop med vattnet och kokosoljan med hjälp av en gaffel och blandar sedan i resterande ingredienser
Tryck ut i en liten form och strö över kokosflingor
Ställ i frysen en stund
Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall serveras
 

Lite dålig bild eftersom jag bara hade mobilkameran idag, men här är den fantastiskt goda kakan! Jag hade för övrigt dubbel sats till den här kakan som jag gjorde i en rund ”kladdkakeform”
 

Gófikat! Receptet på smulpajen bjuder jag på i ett senare inlägg
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats