Igår gjorde jag en vegetarisk rätt till middag, det behövs både för kroppen och för miljön ibland. Vi människor verkar äta allt mer kött och det är ju även skadligt för miljön med djurens föda, de långa transporterna osv. Så minst en dag i veckan bör vara vegetarisk i alla hem och jag skall inte säga att vi har det så, men det är absolut något att eftersträva! Igår gjorde jag i alla fall en pastarätt med grönsaker i en tomatsås och bönpasta, toppat med parmesan, yummi!
Tomatpasta (2-3 portioner)
En ask champinjoner
1 röd paprika
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket krossade tomater (500 g)
1/2 grönsaksbuljongstärning
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
Basilika
Oregano
Olivolja
Dela champinjonerna, stek en liten stund i olja, tillsätt hackad lök, vitlök och paprika, låt steka på låg värme tills det har mjuknat. Tillsätt buljong, vatten och tomatpuré. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra i ca 10-15 minuter på svag värme, rör om då och då. Rör ner örter efter smak och smaksätt eventuellt med salt och peppar, låt puttra i någon minut till. Koka pastan enligt anvisning på paketet, blanda sedan tomatsåsen med pastan, toppa med parmesan, ät och njut!