Vi hade en så fin morgon hos oss att jag flyttade ut frukosten idag. Malte och jag satte oss på altanen och åt istället för att sitta inomhus, mycket härligare! I Maltes gröt hade jag banan och hallon som är plockade från vår tomt idag, en klar favorit som slank ner hur lätt som helst! Jag har tipsat om min hemgjorda, järnberikade gröt till honom förut, men jag gör det igen 🙂
Järnberikad barngröt
10 dl havregryn
2 skivor järnrike
Mixa ingredienserna i en matberedare till ett grovt mjöl, häll upp i en tätslutande burk där du förvarar blandningen.
2 msk grötblandning
1 tsk rapsolja
ca 1 dl vatten (eller mer om gröten blir för tjock)
Frukt och/eller bär, fruktpuré eller liknande
Blanda ingredienserna till gröten i en kastrull, måtten är såklart väldigt olika från barn till barn hur mycket de äter. Riv ner lite äpple, mosa i en banan eller vad det kan vara. Använder du torkad frukt i större bitar får du mixa den i efterhand. Koka på låg värme i 3 minuter och servera!
Utomhusfrukost, Malte äter smörgåsrån efter gröten, en favorit det också! 🙂