Mitt liv i norr

Torkade trattisar!

Äntligen kan jag visa vad vi brukar göra med våra trattkantareller som vi plockar i skogen! De gula kantarellerna brukar vi rensa/skölja, dela och förvälla innan vi fryser i dem, men med trattisar gör vi lite annorlunda. Vi delar dem på mitten, sprider ut de över tidningspapper eller papperspåsar i ett par dagar i rumstemperatur tills de har torkat, då lägger vi dem i tätslutande burkar. Perfekt svamp att röra ner i en gryta, eller mortla svampen som man kan använda som krydda i olika maträtter. Jag har en burk ståendes nära till hands vid spisen och en lite större burk i ”skafferiet”. Det är ett väldigt enkelt och smart tillvägagångsätt att använda sig av när det gäller trattisarna. Annars kan jag bli lite väl less på det där rensandet 🙂

Trattkantareller Torkade trattkantareller Torkade trattkantareller Torkade trattkantareller

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats