Mitt liv i norr

Nyårsmenyn!

God kväll!

Jag har just lagt en trött liten kille och eftersom det aldrig blev någon powernap för mig under dagen (såklart vaknade Malte så fort jag lade huvudet på kudden) så jag dröjer nog inte alltför länge innan jag kryper till kojs jag också. Det har varit en otroligt lugn dag här hemma och vi har strosat runt i mjukisar och raggsockar, busat, lekt, läst böcker, spelat innebandy och myst dagen lång. Vad har du haft för dig idag?

Jag tänkte berätta lite om vår nyårsmeny från igår. Vi startade med lite lätt tilltugg i form av crostinis, bruschettamix, mozarella, brie och färsk basilika strax innan matlagningen påbörjades. Till förrätt blev det faktiskt två olika rätter, två klassiker, löjromstoast var den ena och gratinerad hummer var den andra (receptet hittade jag HÄR). Till huvudrätt gjorde jag en helstekt älfilé, perfekt blodig precis som vi vill ha köttet, potatismuffins (en riktigt god hit- recept HÄR), kantarellsås, sparris och sallad till det. Sist, men inte minst gjorde jag en väldigt simpel, men god dessert, karamelliserad ananas med grädde. Man skär färsk ananas i skivor (tar bort skalet och det hårda i mitten först), penslar med honung på båda sidor, vänder i riven kokos och steker på medelhög värme i en stekpanna med smör tills ananasen fått lite färg. Kan såklart serveras tillsammans med t.ex. glass och chokladsås också!

IMG_6895 IMG_6903Min medhjälpare i köket som alltid vill vara med vid spisen, blivande kock månntro?

IMG_6838 IMG_6840 IMG_6844 IMG_6847 IMG_6849 IMG_6904 IMG_6906 IMG_6907 Nyårsmenyn

IMG_6864 IMG_6888Han som älskar julgranskulorna, ett par har kraschats under julen, men granen, den har fått stå kvar! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats