God kväll!
Jag har just lagt en trött liten kille och eftersom det aldrig blev någon powernap för mig under dagen (såklart vaknade Malte så fort jag lade huvudet på kudden) så jag dröjer nog inte alltför länge innan jag kryper till kojs jag också. Det har varit en otroligt lugn dag här hemma och vi har strosat runt i mjukisar och raggsockar, busat, lekt, läst böcker, spelat innebandy och myst dagen lång. Vad har du haft för dig idag?
Jag tänkte berätta lite om vår nyårsmeny från igår. Vi startade med lite lätt tilltugg i form av crostinis, bruschettamix, mozarella, brie och färsk basilika strax innan matlagningen påbörjades. Till förrätt blev det faktiskt två olika rätter, två klassiker, löjromstoast var den ena och gratinerad hummer var den andra (receptet hittade jag HÄR). Till huvudrätt gjorde jag en helstekt älfilé, perfekt blodig precis som vi vill ha köttet, potatismuffins (en riktigt god hit- recept HÄR), kantarellsås, sparris och sallad till det. Sist, men inte minst gjorde jag en väldigt simpel, men god dessert, karamelliserad ananas med grädde. Man skär färsk ananas i skivor (tar bort skalet och det hårda i mitten först), penslar med honung på båda sidor, vänder i riven kokos och steker på medelhög värme i en stekpanna med smör tills ananasen fått lite färg. Kan såklart serveras tillsammans med t.ex. glass och chokladsås också!
Min medhjälpare i köket som alltid vill vara med vid spisen, blivande kock månntro?
Han som älskar julgranskulorna, ett par har kraschats under julen, men granen, den har fått stå kvar! 🙂
Fina ni! Menyn låter görgo!! Åt Malte samma? Längtar efter älgkött som bara den.
Kram
Han åt inte riktigt samma på alla rätter (efterrätten sov han sig igenom), men smakade på det mesta 🙂