I förrgår hade vi Fredriks syster på familj på fikabesök innan de åkte hem till Stockholm igen efter att ha spenderat en del av semestern här uppe. Jag bjöd bland annat på cookies och en kardemummakaka som även den är hämtad från Ulrika Hoffers bok ”Smarta sötsaker”. Det är roligt att hitta så goda bakverk som innehåller naturliga ingredienser som är snälla mot kroppen och smaskiga för smaklökarna <3
Kardemummakaka
2 mogna bananer
1 dl mandel
1 1/2 dl riven kokos + kokos att strö över kakan
1 1/2 dl rårismjöl (jag använde vanligt rismjöl)
2 tsk malen kardemumma (eller mer om så önskas)
1 tsk bakpulver
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Mosa bananerna, mixa mandel och kokos till mjöl. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner banan och ägg. Häll upp i en form (eventuellt smörjs med kokosolja), strö över kokos och grädda mitt i ugnen i ca 10minuter.
Cookies & kardemummakaka på ett av mina fyndade fat den här sommaren