Jag blev ju såklart tvungen att använda lite av hallonen som jag plockade igår till något gott så jag gjorde en hallon- och kardemummakaka. Jag baserade receptet på DEN HÄR kakan, men gjorde några ändringar. Den blev väldigt god och hallonen gjorde sig riktigt bra i kakan, fin blev den med lite färg också 🙂
Hallon- och kardemummakaka
2 mogna bananer
2 ägg
1 msk flytande honung
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl riven kokos + kokos att strö över kakan
1 1/2 dl rismjöl
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl färska hallon
Kokosolja till att smörja formen med
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop alla de torra ingredienserna väl i en skål. Mixa banan, ägg och honung i en matberedare till en (så gott det går) klumpfri vätska. Blanda ihop vätskan med de torra ingredienserna i skålen.
Smörj en rund form med löstagbara kanter med lite kokosolja, häll i smeten, strö över kokos och tryck i hallonen. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
Låter supergott, något jag måste testa nån gång 🙂 Och ja, verkligen ett lyx att kunna plocka hallonen ute på tomten.
Kantarelltunnbrödsmackan tidigare såg också oerhört god ut, måste ta och inhandla mina första kantareller för säsongen snart känner jag!