God kväll!
Har du haft en fin dag? Idag har jag fått en hel del gjort faktiskt, det känns som att kroppen har varit fylld av energi! Jag vågar knappt säga det (med risk för att den goda ”trenden” bryts), men vår lilla prins har sovit hela nätter, två nätter i rad så jag har fått vakna ordentligt utvilad på morgonen. Efter den kyliga, men ack så uppiggande promenaden i förmiddags med efterföljande lunch inne i värmen var det sovdags för Malte. Medan han sov fixade vi lite inne i huset med ditten och datten, sånt där som är skönt att få gjort som man skjutit på lite grann. Under eftermiddagen lagades det middag, öring och potatismos, mmm! En raw brownie har jag slängt ihop också (men inte smakat ännu) och en sats med bröd har bakats. Jag kom ur de där baka-bröd-gängorna under en period, men idag fick jag tillbaka lusten igen. Det blev ett lyckat bröd med ett recept från ”Mitt kök”. En nybakad fralla till kvällsfikat med en kopp tea var huuur gott som helst!
Sunda frallor (20 st)
50 g jäst
5 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
3 msk rapsolja
2 msk brödsirap
cirka 10 dl vetemjöl special
1 tsk salt
Lägg jästen i en degbunke/bakmaskin tillsammans med vatten, olja, salt och sirap, blanda tills jästen har löst upp sig
Häll i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet så att det blir en smidig deg. Arbeta degen cirka 10 minuter i en degblandare eller dubbelt så länge för hand
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter, baka ut till avlånga frallor och låt dem jäsa ytterligare cirka 30 minuter under bakduk på plåt
Pensla på vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön och linfrön
Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter
Åh, så bra! Nu kan vi peppa varandra i brödbakardippen! Det här receptet måste jag också prova!
Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Kram!
Perfekt! 🙂