Mitt liv i norr

Energibröd!

Häromdagen testade jag att baka ett nytt bröd, ett så kallat ”energibröd” och ursprungsreceptet är från Tidningen hembakat. Jag gjorde några ändringar i mitt recept och brödet blev väldigt gott och var busenkelt att göra, två komponenter som jag uppskattar i köket! 🙂

Energibröd (15–20 bitar)

2 dl havregryn
6 dl rågsikt
½ dl linfrön
1 ½ dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple, oskalat & grovt rivet
1 dl torkad aprikos delad i små i bitar
2 msk brödsirap
4 dl filmjölk

Garnering
solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 30 cm
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det rivna äpplet och aprikosen i blandningen
Blanda ner sirap och fil och arbeta snabbt ihop till en lös deg
Fördela degen i långpannan. Strö över solrosfrön
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 50 min. Låt det ligga kvar i formen i ca 10 min och sedan svalna under bakduk. Skär sedan i rutor

Energibröd

Energibröd

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats