Igår gjorde jag en fasligt god efterrätt/godsak med tillbehör som vi mumsade på efter middagen. Jag hittade receptet på några spännande ”chokladbitar” (raw) inne hos fantastiska Hanna Göransson och eftersom ingredienserna fanns hemma var jag tvungen att testa, för de såg vansinnigt goda ut! Som tillbehör gjorde jag en svagt chokladig kokosgrädde och tog fram några av våra egenplockade hallon ur frysen. Kombon av choklad och hallon, kan aldrig bli fel! 🙂
Chokladbitar
3 dl nötter (1 1/2 dl mandel, 1 /2 dl hasselnötter)
100 g mörk choklad (minst 70% kakao eller en raw choklad)
4 dadlar
3 msk kokosolja
En nypa salt
Mixa ingredienserna i en matberedare till en slät smet. Klä en mindre form med bakplåtspapper, tryck ut smeten i formen och ställ in i frysen för att stelna. Ta ut ur frysen när den har stelnat och skär i bitar. Förvara i kylen eller i frysen om du skall ha chokladbitarna även längre fram
Chokladig kokosgrädde
2 dl kokosgrädde (översta lagret av kokosmjölk)
1 tsk agavesirap
1 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
Vispa kokosgrädden fluffig, häll i övriga ingredienser och vispa igen. Ställ in i kylen en liten stund innan servering