I morse vaknade jag strax innan sju och kunde inte somna om, grabbarna sov så jag bestämde mig för att kliva upp och baka ett bröd till frukosten. Det finns väl inget godare än att mumsa i sig en alldeles varm, nybakad macka? Jag använde mig av ett recept från den HÄR bloggen och blev väldigt nöjd med resultatet. På smörgåsen hade jag ägg med örtsalt och gräslök, gott, gott!
Bovete- och kokosbröd (1 bröd)
3 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 dl kokosmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
(Ev. 1 msk brödkryddor)
Toppingförslag:
Pumpakärnor och linfrön
Sätt ugnen på 200C
Blanda alla torra ingredienser
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum
Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det
Låt svalna på galler innan du skär upp och serverar
Någon som var nyfiken på vad jag hade för mig i köket 🙂