God morgon min vän!
Vad sägs om att kanske bli lite läskad av en godbit så här i början av veckan? 😉
I helgen bläddrade jag i min fina receptbok ”Smarta sötsaker” (utan raffinerat socker, gluten och mjölk) och blev otroligt sugen på att testa receptet på Bountys. Tidigare har jag gjort bountyrutor som också är väldigt goda, men det här receptet innehöll lite andra ingredienser. Så jag och Malte slängde ihop ingredienserna till sötsaken och en stund senare kunde vi provsmaka. För Maltes del åt han själva kokosinnehållet innan det doppades i choklad och fullkomligt ÄLSKADE det. Jag kan väl också säga som så att jag kanske åt liiiite för många Bountys i helgen, de var väldigt goda! 🙂
Bountys
2 dl urkärnade dadlar
1 dl kokoskräm (det krämiga i en burk kokosmjölk)
200 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
100 g mörk choklad (så mörk och osötad som möjligt)
Mixa allt utom chokladen i en matberedare till en jämn degmassa. Platta ut mellan två bakplåtspapper och låt stål kallt i en timme. Skär sedan i fingerstora bitar. Smält chokladen över vattenbad, doppa bitarna en i taget i chokladen och ställ de sedan i kylskåpet igen så att de får stelna. Ät och njut!
Bountys utan vare sig raffinerat socker, gluten eller mjölk