Oftast är jag sjukt hungrig när jag kommer hem från jobbet och hade helst haft maten klar redan då jag kommer in genom dörren, men idag proppade jag i mig lite frukt och ägnade lite tid i köket till att pyssla med middagen. Det blev ljummen kyckling med en bulgursallad och tzatziki, gott som tusan! Kycklingfilén saltade och pepprade jag, stekte på medelhög värme i olja innan jag fotsatte tillagningen i ugnen för att få en så saftig kyckling som möjligt. När kycklingen var genomstekt skivade jag upp den, lät den svalna en aning och hällde över en blandning av olivolja, färsk, hackad basilika och pressad vitlök. I bulgursalladen hade jag kokt, kall bulgur, ruccola, rödlök, soltorkade tomater, fetaost och färsk basilika.
Kyckling med bulgursallad till middag
Ljummen kyckling med basilika- och vitlöksolja
Bulgursallad
Tzatziki som innehåller grovriven gurka som jag saltar lite grann och som har fått stå och urvattnas ett tag. Vattnet hälls sedan av och gurkan blandas med creme fraiche/gräddfil och en pressad vitlöksklyfta
Gud så gott det ser ut! 🙂