På min första semesterdag ringde alarmet klockan 06.00, det var dags att ge sig ut på hjortronjakt. Den första bärplockningsmorgonen den här semestern var jag ute med de erfarna ”bärgubbarna” och det var min hjortronpremiär faktiskt. Jag trodde att jag skulle få psykbryt både en och två (eller hundra) gånger under skogsturen för jag höll på att bli totalt uppäten av alla mygg och knott, men det var bara att bita ihop och plocka på. Det fanns mycket bär på myren som tur var och några kilo hjortron senare (när det fortfarande var morgon) åkte vi hemåt igen. Två dagar efter var det dags att ge sig ut i skogen och plocka igen och den här gången slapp vi som tur var de hemska myggen. Med oss hem den gången hade vi ännu fler kilon med hjortron. Under kvällarna den här veckan har vi tagit reda på en liten bråkdel av de plockade bären (resten ligger i frysen) och kokat både sylt, saft och gjort hjortronlikör. Det är synd bara att jag inte tycker att hjortron är gott, men desto mer blir det till mina nära och kära!
Ungefär 17 kg hjortron fick vi med oss i våra fyra hinkar den första plockdagen. Fredrik blev mästerplockaren med 5,1 kg hjortron i sin hink den dagen.
Jag blev tokig av alla mygg som käkade upp mitt ansikte!
Men sjukt nöjd efter att ha hinken full av bär efter hjortronpremiären!
Den andra morgonen har varit den soligaste hittills, här är jag redo att bege mig iväg till skogen kl. 07.00.
Vart man än satte ner fötterna kryllade det av hjortron!
Stora och fina bär hittade vi och med oss hem i våra hinkar hade vi alla vi fem 26 kg bär tillsammans!
(Bilder från mitt Instagram där jag för övrigt heter ”Soufih”)