Idag gjorde jag pasta med tomatsås till middag. Jag lät såsen koka och gotta till sig med alla smaker en bra stund i pannan innan jag blandade ihop den med den nykokta pastan. Att något så enkelt kan vara så gott?! Godast är såklart att toppa med massor av parmesan!
Pasta med tomatsås
1 gul lök
Olivolja att steka i
1 msk oregano
1 msk basilika
2 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
1 burk krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong (vatten + buljong)
Salt, peppar
Pasta
Finhacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt oregano, basilika och tomatpuré, blanda och låt fräsa med någon minut. Häll på vinäger, krossade tomater och buljong och låt koka i minst 15 min på låg värme. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden, blanda sedan den färdigkokta pasta med tomatsåsen. Servera gärna med lite parmesan på toppen!
Pasta med tomatsås- veckans vegetariska rätt
Mums! 🙂