En stor fördel med att ha en sambo som är jägare är att vi alltid har älgkött i frysen. Något som är enkelt att göra i ordning och vansinnigt gott är tjälknöl. Den sköter sig själv i ugnen över natten och får sedan sin salta smak av att ligga i en lag i några timmar, sedan är det bara att skiva upp och äta. Igår blev det tjälknöl tillsammans med klyftpotatis, en varm tomatröra gjord på krossade tomater, gul paprika, morot och grönsaksbuljong som fick puttra på spisen i ca en halvtimme och en ruccolasallad med morot, olivolja, örtsalt och solrosfrön. Hade jag inte ammat hade jag haft lök och vitlök i tomatröran också, paprika skall också vara starkt för bebismagen har jag läst/hört och det stämmer nog bra för Malte var inte så glad igår kväll. Till efterrätt blev det en blåbärscheesecake (raw food) som jag gjorde till nyår och som blev över, gott!
Gårdagens middag
En av efterrättarna på nyårsafton, blåbärscheesecake