I helgen fick jag smaka på smarriga mintchokladrutor som Rebeccas lillebror brukar göra, de var fantastiskt goda och jag köpte ingredienser på direkten för att kunna göra mina egna chokladrutor hemma. De är enkla att tillaga, lite krispiga i konsistensen (gillas!) och fantastiskt goda, perfekt godis för juldagarna!
Mintchokladrutor
Botten:
3 dl boveteflingor
2 msk kokosolja
1 dl honung
4 msk kakao
2 nypor salt
Några droppar pepparmyntsolja
Botten:
3 dl boveteflingor
2 msk kokosolja
1 dl honung
4 msk kakao
2 nypor salt
Några droppar pepparmyntsolja
Toppingen:
1 dl kokosolja
4 msk honung
1,5 dl kakao
Kokos
1 dl kokosolja
4 msk honung
1,5 dl kakao
Kokos
Mixa bovetet och kakaon till bottenskiktet till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser, mixa tillsammans. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs för att få ihop smeten.
Tryck ut degen på ett bakplåtspapper
Blanda ihop kokosoljan och honung, tillsätt därefter kakaon, blanda till ett slags ”kakaosmör”
Smöra över botten och toppa med riven kokos
Stoppa in i frysen, låt stå i en timme och skär i bitar innan servering
Yummi!