Igår förkokade jag kött i flera timmar till dagens middag som skulle bli kött- och grönsakssoppa. Jag brukar utgå från ett recept från Per Moberg, men kan lägga till lite egna ingredienser såsom buljong och kanske några andra grönsaker än vad han har i sitt recept. Hur som helst så är soppan gjord på älg från Fredriks jaktmarker och bästa grönsakerna för årstiden, nämligen rotfrukter. Det är riktigt gott med soppa nu när det börjar bli så ruggigt och kallt ute, jag älskar att äta soppa den här tiden på året. Att den dessutom innehåller massor av nyttigheter är bra det också!
Soppa för ett helt kompani, ”glömde” visst att vi var två i familjen och inte 25 =)
Gott med soppa den här årstiden, idag blev det kött- och grönsakssoppa till middag gjort på älg och säsongens grönsaker; olika rotfrukter
Mums!Älskar också soppor! Rotfrukt/kålsoppa ska jag göra imorn. Det är min vegetariska beckodag imorn nämligen ☺
Kram!
Låter gott, det receptet får du gärna blogga om 😉
Kram