Idag blev det pannkakor till middag hemma hos oss, det hör inte till vanligheterna. Jag har köpt Hanna Göranssons grymma receptbok ”Friendly food” och därifrån använde jag ett recept på pannkakor som jag tillagade. Som tillbehör gjorde jag en god nougatkräm, chiasylt (bjuder på recept på bägge imorgon), banan och kokosgrädde, ingen dålig pannkaksmiddag det!
Pannkakor (5 st)
1 dl bovetemjöl
1 dl bovetemjöl
½ msk fiberhusk
3/4 krm örtsalt
½ krm vaniljpulver
2 ägg
2 ½ dl valfri mjölk (t.ex. mandelmjölk, rismjölk)
1 tsk kokossocker (stod inte i ursprungsreceptet, men jag tillsatte det)
Kokosolja att steka pannkakorna i
Blanda alla torra ingredienser i en skål, vispa ner äggen och mjölken till en jämn smet. Låt stå och dra i ca 15 minuter. Värm stekpannan het, tillsätt kokosolja och sänk till medelvärme. Stek pannkakorna gyllenbruna på varje sida. Späd smeten med lite vatten om den verkar för tjock.
Pannkaksmåndag
Wow det verkar vara ett bra recept for pannkisar! Här hemma har vi en mjölkproteinallergiker och då är detta perfekt. Men ja brukar köra med soya på vanligt recept och då blir det alltid gott. Kanske dags för pannkaksmiddag snart 😉