Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Nybakat!

Publicerad,
Igår kväll gjorde jag i ordning och satte in två plåtar i ugnen med ”smet” för att baka nytt fröknäcke och som extraingredienser den här gången hade jag en finriven morot, toppade knäcket med extra sesamfrön och lite havssalt. Frölknäcket räcker länge, är bra att ha till både frukost, mellanmål eller kvällsfika och förvaras i en tätslutande burk.
 
Fröknäcke
3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong
1 finriven morot
Havssalt
 
Blanda alla frön med vattnet, låt stå och svälla i minst fyra timmar, men helst över natten. Häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i buljongen.

Sätt ugnen på 40 grader, sprid sedan ut massan tunnt på bakplåtspapper på två plåtar. Ställ in plåtarna i ugnen i 8-12 timmar och ha ugnsluckan på glänt eller öppna titt som tätt och släpp ut fukt under gräddningstiden

 

Nybakat!

2 Kommentarer

  1. Å jag gjorde müsli igår kväll! Men detta måste jag ju prova! Vad är lantbuljong?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *