Nybakat!
Publicerad,
Igår kväll gjorde jag i ordning och satte in två plåtar i ugnen med ”smet” för att baka nytt fröknäcke och som extraingredienser den här gången hade jag en finriven morot, toppade knäcket med extra sesamfrön och lite havssalt. Frölknäcket räcker länge, är bra att ha till både frukost, mellanmål eller kvällsfika och förvaras i en tätslutande burk.
Fröknäcke
3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong
1 finriven morot
Havssalt
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong
1 finriven morot
Havssalt


Blanda alla frön med vattnet, låt stå och svälla i minst fyra timmar, men helst över natten. Häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i buljongen.
Sätt ugnen på 40 grader, sprid sedan ut massan tunnt på bakplåtspapper på två plåtar. Ställ in plåtarna i ugnen i 8-12 timmar och ha ugnsluckan på glänt eller öppna titt som tätt och släpp ut fukt under gräddningstiden




Nybakat!
Å jag gjorde müsli igår kväll! Men detta måste jag ju prova! Vad är lantbuljong?