Mitt liv i norr

Banan- och morotsmuffins med minibagar´n!

Hej vännen!

Jag sitter ute på altanen i solskenet i bara t- shirt, halleluja, äntligen vår! Jag hoppas att jag slipper ta fram långkallingar, mössa och vantar igen, nu vill jag ha vår på riktigt för det här är bara heeelt fantastiskt! Fredrik är i stan och bockar av diverse ärenden under dagen och båda barnen sover i vagnen just nu efter lunchpromenad med Harry. En liten lugn stund för mamman att sitta i solen, dra några djupa andetag och känna glädjen och tacksamheten över såna här underbara dagar medan det finaste och dyrbaraste som finns ligger skönt nerbäddade i vagnen och snarkar ikapp ❤

Den lilla storebrorsan och jag, vi bakade banan- och morotsmuffins här i veckan. Han älskar verkligen att få vara med och hjälpa till i köket, speciellt roligt är det att få hälla ingredienser i bakbunken. Det är ju inte alltid så rent och snyggt på köksbänken och golvet (och köksskåpen för den delen) efter våra bakstunder, men det får man ta. Att få bejaka hans nyfikenhet, kreativitet och intresse för något, se hans glädje och stolthet när han får göra saker och ting själv, ja då tar jag vilken städning som helst efteråt, alla dagar i veckan! 🙂

Och muffinsen då? Jo, de blev jättegoda, i alla fall enligt mig och Tuva. Han som själv hade bakat dem ville inte ens smaka, haha. Han är skeptisk till ganska mycket just nu, men lillasyster stoppar ju allt i munnen och upptäckte att det där definitivt föll henne i smaken. Att få plocka och stoppa i munnen själv är ju dessutom det bästa som finns!

Så här kommer receptet som jag hittade HÄR!

Banan- och morotsmuffins (ca 10 st)

2 stora mogna bananer

2-3 små fint rivna morötter (Fungerar även med rivet äpple)

75 g smör

1 ägg

1 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl ekologisk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna med en gaffel och blanda väl med fint rivna morötter, smält smöret och rör ihop med ägget när smöret har svalnat en aning, rör sedan ihop med banan och morot. Rör ihop de torra ingredienserna med en gaffel i en annan bunke. Blanda sedan snabbt ner mjölblandningen i banansmeten med en gaffel. Blanda väl och rör till sist ner mjölken. Vispa ej! Smöra en muffinsform i teflon eller placera ut muffinsformar på en plåt.

Använd en matsked och skeda upp smeten i formarna. Drygt 2 msk i varje form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.  Efter gräddning kan muffinsen serveras som de är eller skäras till 2 små bottnar, bredas med vispad grädde emellan och garneras med färska frukter och bär. Som en liten “minitårta”.

IMG_2031 IMG_2034 IMG_2030Banan- och morotsmuffins, perfekt för liten som stor att smaka på!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats